Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram wortelen
  • 400 gram pastinaak
  • 1 witte ui
  • 1 rode ui
  • 150 gram(kastanje) champignons
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Zout en peper
  • ½ thl nootmuskaat (vers geraspt of poeder)
  • ½ groentebouillonblokje (optioneel)
  • Verse kruiden zoals peterselie, rozemarijn of tijm
  • Extra nodig: stamppotstamper

 

  • Schil de wortelen en de pastinaken en snij in kleine stukken
  • Snij de witte ui in stukken
  • Doe de witte ui, de wortelen en de pastinaken in een grote pan en voeg zoveel water toe dat de groenten net onder staan
  • Voor wat extra smaak kan er het ½ bouillonblokje bij, maar de kruiding kan ook achteraf met zout en peper
  • Breng aan de kook en laat op zacht vuur gaar worden. Dit duurt ongeveer 15 minuten – prik in de groenten met een vork om te kijken of alles zacht genoeg is.
  • Giet het vocht af en stamp alles fijn met een stamppotstamper. Voeg versgemalen zwarte peper toe, de nootmuskaat en eventueel wat zout.
  • Snij de rode ui in ringen en de paddenstoelen in grote stukken terwijl de groenten gaar worden
  • Verwarm de kokosolie in een sauspan of kleine kookpan op zacht vuur.
  • Voeg de rode ui en de paddenstoelen toe en laat smoren
  • Als de ui glazig is en de paddenstoelen zacht kan de sojasaus erbij. Laat even meestoven.
  • Voeg dan een laagje water toe en een eetlepel fijngesneden verse kruiden naar smaak. Dit is de jus voor de stamppot.

 

 

Door Published On: 11-03-2021Categorieën: Diner

Meer recepten

Geïnspireerd geraakt?