Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 flespompoen (of andere soort)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk kurkuma van ong. 3 cm
  • 1 stuk gember van ong. 3 cm
  • 3 eetlepels olijfolie voor bakken
  • Evt. 1 thl. paprikapoeder of piment d’espelette (gedroogde rode pepers)

Bereiding:

  • Schil de pompoen – met een flespompoen gaat dat het makkelijkst door de dunne schil. Bij andere pompoenen is het makkelijker om de pompoen eerst in 4 stukken te snijden en dan de schil eraf te snijden.
  • Haal de pitten er met een lepel uit en snij de pompoen in stukken van ong 5 cm
  • Snij de ui fijn
  • Snij de knoflook fijn of doe deze in een knoflookknijper
  • Schil de kurkuma en de gember en snij of rasp deze fijn. (De stukken halveren met de schil er nog aan – met snijvlak naar beneden in een goede knoflookpers werkt ook)
  • Doe de ui in een soeppan samen met de olijfolie. Bak de ui totdat deze glazig is
  • Voeg dan de knoflook, de kurkuma en de gember toe en bak kort mee
  • Voeg de pompoen toe en roer even alles goed om
  • Voeg zoveel water toe dat alle groenten onder water staan
  • Kook de soep ong. 25 minuten op zacht vuur.
  • Controleer of de pompoen zacht is door er met een vork in te prikken. Laat nog even wat langer koken als de pompoen niet zacht is.
  • Pureer de soep en voeg naar smaak zout en peper toe en eventueel wat paprikapoeder of piment

Variatietip: Voeg een fijngesneden rode peper toe op het moment dat je de ui bakt. Daarna eerst een blik kokosmelk en zoveel water dat alles onder vocht staat. Voor het serveren wat verse koriander.

Door Published On: 11-03-2021Categorieën: Diner, Lunch, Soep

Meer recepten

Geïnspireerd geraakt?