Ingrediënten voor 2 personen
- 1 knolselderij
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 thl. kerriepoeder
- 1 stuk kurkuma van 3 cm
- bouillon 1 l
- 200 ml kokosroom
- 100 gram champignons
- verse tuinkruiden naar smaak
Bereiding
- Schil de knolselderij en snij in stukken.
- Snij de ui en de knoflook fijn.
- De kurkuma fijnraspen of halveren en met het snijvlak in een knoflookpers
- Snij de champignons in plakjes.
- Laat 1 eetlepel kokosolie op laag vuur smelten in een hoge pan. Bak hierin kort de champignons totdat ze gaar zijn en bewaar dit voor later.
- Doe de ui, de knoflook, de kerrie en de kurkuma samen in dezelfde pan en verwarm het op zacht vuur totdat de kruiden hun geur afgeven
- Voeg de knolselderij toe en verwarm dit 5 minuten al roerend samen.
- Voeg zoveel water met het bouillonblokje toe totdat de groenten net onder water staan. Breng dit aan de kook en zet dan het vuur wat zachter.
- Laat dit 15-20 minuten zacht koken. Als je er met een vork in de knolselderij prikt en de groenten zijn zacht dan de pan van het vuur af halen.
- Alles glad pureren met de staafmixer (vandaar een hoge pan).
- Voeg de kokosroom toe en eventueel zout en peper naar wens.
- Roer de champignons erdoor en warm nog een paar minuten door.
- Lekker met wat verse kruiden erover
Variatietip: voeg ook eens wat extra andere groenten toe aan deze soep, zoals pastinaak. En gebruik verschillende soorten ui.