Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 knolselderij
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 thl. kerriepoeder
  • 1 stuk kurkuma van 3 cm
  • bouillon 1 l
  • 200 ml kokosroom
  • 100 gram champignons
  • verse tuinkruiden naar smaak

Bereiding

  • Schil de knolselderij en snij in stukken.
  • Snij de ui en de knoflook fijn.
  • De kurkuma fijnraspen of halveren en met het snijvlak in een knoflookpers
  • Snij de champignons in plakjes.
  • Laat 1 eetlepel kokosolie op laag vuur smelten in een hoge pan. Bak hierin kort de champignons totdat ze gaar zijn en bewaar dit voor later.
  • Doe de ui, de knoflook, de kerrie en de kurkuma samen in dezelfde pan en verwarm het op zacht vuur totdat de kruiden hun geur afgeven
  • Voeg de knolselderij toe en verwarm dit 5 minuten al roerend samen.
  • Voeg zoveel water met het bouillonblokje toe totdat de groenten net onder water staan. Breng dit aan de kook en zet dan het vuur wat zachter.
  • Laat dit 15-20 minuten zacht koken. Als je er met een vork in de knolselderij prikt en de groenten zijn zacht dan de pan van het vuur af halen.
  • Alles glad pureren met de staafmixer (vandaar een hoge pan).
  • Voeg de kokosroom toe en eventueel zout en peper naar wens.
  • Roer de champignons erdoor en warm nog een paar minuten door.
  • Lekker met wat verse kruiden erover

Variatietip: voeg ook eens wat extra andere groenten toe aan deze soep, zoals pastinaak. En gebruik verschillende soorten ui.

Door Published On: 11-03-2021Categorieën: Diner, Lunch, Soep

Meer recepten

Geïnspireerd geraakt?