Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gr Zuurkool
- 250 gram Gerookte forel (of makreel)
- 300 gr Knolselderij
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 50 gram ongebrande walnoten
- 2 theelepeltje mosterd
- 1 theelepeltje komijnpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels boter
- Extra nodig: pureestamper of staafmixer en een ovenschaal
Bereiding:
- Snij de ui en de knoflook fijn (of doe de knoflook in een pers)
- Schil de knolselderij en snij in plakken en daarna in blokjes
- Doe de olijfolie in de pan voeg de ui toe en bak kort
- Voeg de knolselderij blokjes toe met de knoflook en roerbak kort
- Voeg zoveel water toe dat de groenten onder staan
- Breng dit aan de kook en laat dan ong. 20 min zacht koken totdat alles gaar is, als je er met een vork in prikt moet het zacht zijn
- Snij in de tussentijd de gerookte vis in stukken en laat de zuurkool in een vergiet uitlekken.
- Hak de walnoten in stukjes
- Giet het vocht af
- Warm de oven voor op 180 graden
- Stamp de knolselderij met een stamper fijn – of pureer met een staafmixer
- Voeg de boter, het komijnpoeder, zout en peper en de mosterd toe en roer goed door
- Voeg de uitgelekte zuurkool, de walnoten en de vis toe, roer dit kort door en leg alles in de ovenschaal.
- Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Variatie – gebruik zoete aardappel i.p.v. de knolselderij. Vervang de gerookte vis door zalm.