Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram verse tonijn – zoals albacore met MSC keurmerk
- 1 limoen
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 radijsjes
- 1 halve bosui
- cress
- zout en peper
- eventueel een ronde uitsteekvorm
- rasp en mandoline
Bereiding:
- De tonijn wordt rauw gegeten, zorg voor een vers stuk en hou het goed koel. De tartaar kan nadat het mengsel is klaargemaakt in de koelkast bewaard worden.
- Snij de tonijn in kleine blokjes, kleiner dan 1 cm.
- Doe de tonijn in een kom en roer de olijfolie erdoor.
- Was de limoen goed en droog de schil. Rasp een beetje van de schil over de tonijn.
- Snij de limoen doormidden en pers 1-2 eetlepels uit boven de tonijn.
- Snij de bosui in ringen en voeg toe aan de tonijn.
- Roer goed en breng op smaak met zout en peper.
- Snij de radijsjes in dunne plakjes met een mandoline.
- Leg een ronde uitsteekvorm op een bord en vul dit met de helft van het tonijn-mengsel. Als je geen uitsteekvorm hebt is dat natuurlijk geen probleem – de smaak blijft hetzelfde.
- Leg de radijsjes erop en daarop de cress.
Ook lekker met een scheutje sojasaus in het mengsel. En strooi er wat zeewier over.