Ingrediënten voor 2 personen
- 300 gram zuurkool
- 200 gram pastinaak of knolselderij
- 200 gram kipgehakt
- 3 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels roomboter
- 1 sjalot
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 3 cm
- 1 stuk kurkuma van 3 cm
- 160 ml kokosroom (1 blikje)
- ½ chilipeper of 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerrie
- Zout en peper
Bereiding:
- Dit gerecht kun je klaarmaken om direct te eten of ruim van tevoren zodat je het later in de oven kan verwarmen. Zie laatste stap.
- Schil en snij de pastinaak of de knolselderij in stukken.
- Snij de ui en de sjalot fijn (de ui gaat bij de pastinaak en de sjalot bij het gehakt).
- Snij de knoflook, de gember en de kurkuma fijn of leg ze klaar voor de knoflookpers.
- Als je chilipeper gebruikt snij je deze in kleine stukjes.
- Smelt de boter in een pan waar de pastinaak in past en voeg de ui toe.
- Laat glazig worden en pers dan 1 teen knoflook erboven, laat even meebakken en voeg de pastinaak toe.
- Voeg zoveel water toe dat de groente net onder staat, breng aan de kook.
- Laat ong. 15 minuten koken. Controleer of de groente zacht is, als dit nog te hard is kook je het nog kort door.
- Giet de groente af, voeg de kokosroom toe en pureer dit mengsel.
- Laat de zuurkool uitlekken en voeg aan dit mengsel toe. Roer goed door.
- In de tussentijd dat de groente kookt kun je het gehakt bereiden.
- Smelt de kokosolie in een pan, en voeg de sjalot toe. Zet het vuur zacht.
- Als de sjalot glazig is voeg je de knoflook, de gember, de kurkuma, de kerrie en de chilipeper of het paprikapoeder toe.
- Laat dit mengsel warm worden totdat het lekker begint te geuren.
- Voeg dan het gehakt toe en roerbak het gehakt los, ongeveer 10 minuten.
- Als de groente klaar is kan het gehakt erbij en roer door alles door.
- Dit gerecht kan direct gegeten worden of je maakt er een ovenschotel van.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het gerecht in een ovenschaal en leg er wat klontjes boter bovenop. Bak 15 minuten in de oven.
- Als je het gerecht lang van tevoren klaarmaakt en het gerecht koud is dan moet het gerecht 25 minuten in de oven.