Ingrediënten voor ong. 1,5 liter soep:
- 1 ui
- 3 stengels bleekselderij
- 1/2 knolselderij
- 3 wortels
- 1 prei
- 1/2 bloemkool in roosjes
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
- Verse kruiden zoals peterselie of selderij
- 300 ml groentebouillon – zie basisrecept
De ingrediënten voor deze groentesoep kun je per seizoen veranderen of voeg andere groenten toe die je lekker vindt. Tomaten, sperziebonen, paprika noem maar op. Verdubbel de hoeveelheid en bewaar de rest van de soep voor een ander moment. In de koelkast is soep ong. 2 dagen goed te bewaren, zorg wel dat de soep snel afgekoeld is en niet te lang buiten de koelkast staat.
Bereiding:
- Snij de ui fijn
- Was en snij de bleekselderij in stukjes
- Schil de knolselderij en snij in blokjes
- Snij de wortels in plakjes
- Was en snij de prei in ringen
- Snij de bloemkool in kleine roosjes en was deze
- Doe de olijfolie in een grote soeppan en voeg de groenten toe
- Roerbak dit kort
- Voeg de bouillon toe en een liter water
- Breng dit aan de kook en laat daarna 25 min zacht koken.
- Voeg naar smaak zout en peper en wat verse kruiden toe