Dit gerecht uit het Midden-Oosten is een gerecht lekker lunchgerecht. Eet er nog soep of een salade bij.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 eieren
- 1 paprika
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- ½ courgette
- 1 eetlepel verse kruiden zoals tijm, salie of rozemarijn
- 2 eetlepels verse basilicum of koriander
- 100 gram champignons
- 200 ml gepelde tomaten of tomatenpassata
- 10 kerstomaatjes
- 1 theelepel cayennepeper of paprikapoeder
- Koekenpan met hoge rand of ‘hapjespan’
- 4 eetlepels kokosolie
Bereiding:
- Snij de ui fijn.
- Doe de knoflook in een pers.
- Was en snij de paprika in blokjes.
- Snij de champignons in stukken, dit mag grof.
- Was de tomaatjes en snij doormidden.
- Was de courgette en snij in kleine blokjes
- Snij de kruiden voor in de saus fijn (tijm, salie of rozemarijn)
- Verwarm de kokosolie en voeg de ui toe.
- Als dit glazig is gaat de knoflook erbij.
- Voeg de paprika, de champignons en de courgette toe en laat dit 10 minuten zacht stoven.
- Doe de gepelde tomaten en de kerstomaatjes erbij samen met de verse kruiden voor de saus en de cayennepeper en wat zout.
- Laat nog 5 minuten stoven.
- Breek de eieren 1 voor 1 in een kommetje. Maak een beetje ruimte in de saus en giet de eieren er 1 voor 1 in.
- Dek de pan af met een deksel en laat de eieren op zacht vuur gaar worden in ong. 6 minuten.
- Serveer dit met de basilicum of koriander.