Ras el Hanout is een specerijenmengsel dat in Noord-Afrika veel gebruikt wordt. Het is een mix van 15 of meer specerijen. De samenstelling en verhoudingen van de specerijen zijn afhankelijk van de smaak van de kok en varieren. De mix is kant en klaar te koop – kies een biologische variant.
Of maak zelf een mix door de onderstaande ingrediënten samen te voegen en fijn te malen. Bewaren in een luchtdichte doos of pot.
- 1 eetlepel zwarte peper
- ½ eetlepel gemberpoeder
- ½ eetlepel komijnzaadjes
- 2 theelepels komijnpoeder
- ½ el nootmuskaat
- 2 theelepels koriander
- ½ eetlepel kaneelpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels kardemom
- 3 theelepels kurkuma
- 2 theelepels chilivlokken
- ½ eetlepel grof zeezout
- 1 theelepel kruidnagelpoeder