Ingrediënten voor 2 personen:
Pastasaus:
- 250 gram kipgehakt (of 1 verpakking)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 400 milliliter tomatenpassata
- 1 eetlepel verse kruiden zoals basilicum of oregano
- Zout, peper
Crespelle (flensjes):
- 4 eieren
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels boter
Spinazie:
- 1 teen knoflook
- Zout, peper
- 300 gram spinazie
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels zongedroogde tomaat (op olijfolie)
Bechamelsaus:
- 1 eetlepel boter
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 1 theelepel kerrie
- 1 stuk kurkuma van 3 cm
- 160 milliliter kokosroom (is 1 blikje)
- 1 theelepel arrowroot
Dit Italiaanse gerecht is een lekkere vervanging voor pasta. Alle onderdelen kun je stap voor stap maken en apart zetten. De bechamelsaus maak je als laatste.
Bereiding:
Pastasaus:
- Snij de ui fijn en bak glazig in een pan met 2 eetlepels olijfolie.
- Voeg dan de knoflook toe en bak totdat de geur ervan afgeeft.
- Dan voeg je het gehakt toe en bak dit rul, dit mag best grof dan proef je meer van het gehakt.
- Als het gehakt bruin is voeg je de tomatenpuree toe, bak een minuut mee
- Voeg dan de tomaten passata toe en laat op zacht vuur koken totdat je de rest klaar hebt.
- Kipgehakt koop je meestal gekruid, dus proef eerst hoeveel zout en peper je nog extra wil toevoegen. Voeg ook de verse kruiden toe.
Crespelle (flensjes):
- Breek de eieren in een kom. Klop dit goed los met een garde.
- Hou 2 eetlepels Parmezaanse kaas apart en meng de rest door de eieren.
- Voeg een beetje zout en peper toe.
- Bak minimaal 4 flensjes van dit mengsel.
- Verhit in een koekenpan ½ eetlepel boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je een 1/4 deel van het eimengsel toe.
- Blijf nu voortdurende met de pan schudden zodat het ei niet aan de pan kan gaan vast plakken. Help hierbij door met een spatel het ei mengsel heen en weer te bewegen en voorzichtig aan de zijkanten het flensje los te maken.
- Draai om als de bovenkant licht gestold is.
- Herhaal dit en leg de flensjes apart.
Spinazie:
- Was de spinazie indien nodig en laat uitlekken.
- Verwarm in een ruime pan 2 eetlepels olijfolie.
- Snij 1 teen knoflook in dikke plakken en doe deze in de pan.
- Laat de knoflook zijn geur en smaak aan de olie afgeven, zorg dat het niet verbrand. Haal dan de knoflook uit de pan.
- Doe de spinazie in deze pan en roer goed door net zolang totdat de spinazie geslonken is. Zet de pan apart.
- Als de spinazie afgekoeld is kun je deze op een plank leggen en wat kleiner snijden.
- Snij de zongedroogde tomaten in stukken en voeg toe aan de spinazie samen met een beetje peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bechamelsaus:
- Snij de sjalot fijn
- Verwarm in een sauspan 1 eetlepel boter en voeg de sjalot toe.
- Als de sjalot glazig is kan de knoflook, de kurkuma, het kerriepoeder en de nootmuskaat erbij.
- Laat alles lekker de geur afgeven.
- Voeg dan de kokosroom toe en laat 5 minuten op zacht vuur staan.
- Meng in een kommetje 1 eetlepel water met 1 theelepel arrowroot, meng goed zodat er geen klontjes zijn.
- Doe dit op het laatst bij de saus en meng goed met een garde. De saus moet nu wat dikker zijn. Zet het vuur uit.
Afwerking:
- Verdeel de spinazie over de flensjes, leg het mengsel in de lengte in het midden zodat je de flensjes op kan rollen.
- Giet per flensje 2 eetlepels bechamelsaus over de spinazie, rol de flensjes op en leg ze in een ovenschaal.
- Giet de rest van de bechamelsaus over de opgerolde flensjes in de ovenschaal.
- De tomatensaus doe je hierover heen en als laatste de 2 eetlepels Parmezaan die je hebt bewaard.
- Bak dit 20-25 minuten in de oven. Het gerecht moet goed zijn doorgewarmd en de kaas gesmolten.