Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram sla
- 100 gram tomaat
- 200 gram avocado
- 200 gram kip(dijbeenfilet)
- 60 gram ui
- 200 gram komkommer
- 6 eetlepels olijfolie – voor de dressing
- 2 eetlepel azijn (zacht – appel of wijnazijn)
- 30 gram walnoten
- 20 gram roomboter
- Zout en peper naar wens
Bereiding:
- Maak een dressing van de olijfolie/azijn en zout en peper. Zet apart.
- Snij de ui fijn.
- Snij de kip in blokjes.
- Laat de roomboter in een koekenpan smelten. Voeg de ui toe en bak even kort.
- Dan kunnen de kipblokjes erbij. Bakken tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat op een bord afkoelen.
- Zet een slakom klaar waar de volgende ingrediënten na het snijden meteen in kunnen:
- Was de sla en scheur of snij de sla in kleine stukken.
- Snij de tomaat in parten.
- Snij de komkommer in blokjes.
- De walnoten kunnen grof of fijngehakt door de salade – naar wens.
- Snij de avocado in blokjes.
- Alle ingrediënten met de kip en de dressing door elkaar roeren
- Proef of er nog wat vers gemalen zout en peper nodig is
- Lekker met verse tuinkruiden