Ingrediënten
- 400 gram wortelen
- 400 gram bloemkool
- 200 gram knolselderij
- 200 gram sperziebonen
- 400 gram kipdijbeenvlees (of kalkoen)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 200 ml kokosmelk
- 6 eetlepels kokosolie
- ½ theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- 2 gram kurkuma geraspt of fijngesneden.
Bereiding
- Was en snij alle groenten in kleine stukken. Wortels in kleine blokjes, de bloemkool in kleine roosjes/stukken, sperziebonen in stukken van 2 cm.
- De knolselderij schillen, in plakken snijden en daarna in blokjes van ong 1 cm.
- Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm groot.
- Verwarm de kokosolie zacht in een pan en voeg alle kruiden toe. Laat dit een paar minuten bakken totdat de kruiden hun geur gaan afgeven.
- Voeg dan de kip toe en roerbak totdat het vlees bruin is.
- De groenten kunnen dan erbij en verwarm dit 5 minuten samen.
- Voeg de kokosmelk toe en doe zoveel water erbij totdat alles net onder het vocht staat.
- Laat dit geheel 15-20 zachtjes sudderen.