Ingrediënten voor 2 personen:
- 3 eieren
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- Stuk kurkuma van 3 cm
- 200 gram sla, kies verse knapperige sla
- 4 eetlepels roomboter
- 6 ansjovisfilets (uit glazen potje – ansjovis op olijfolie)
- 2 eetlepels fijngehakte groene kruiden naar smaak (bijv. kervel, koriander, basilicum)
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels fijne mosterd
- 1 eetlepel azijn
- 300 gram kipdijbeenvlees of kipfilet
- 3 eetlepels vers geschaafde Parmezaanse kaaskrullen, of grof geraspte Parmezaan
- Fleur de sel en witte peper uit de molen
Bereiding:
- Kook de eieren hard. Pel de eieren en snij in parten.
- Snij de kip in stukken of repen, kruid met wat zout en peper.
- Snij de teen knoflook in plakjes.
- Smelt 1 eetlepel boter in een pan en bak de plakjes knoflook goudbruin. Haal ze uit de pan als ze geur en smaak hebben afgegeven. Niet laten verbranden.
- Doe de rest van de boter in de pan samen met de kurkuma (rasp of snij deze fijn of pers het uit met een knoflookpers)
- Laat kort meebakken en voeg dan de kip toe. Bak dit gaar en laat wat afkoelen.
- Was en scheur de sla in stukken. Leg dit in een grote schaal of kom.
- Pel de ui en snij in hele dunne schijfjes of schaaf hem met een mandoline in dunne schijfjes.
- Snijd de ansjovisfilets grof.
- Maak een dressing van de olijfolie, de azijn en de mosterd.
- Snij de verse kruiden fijn.
- Doe de kip als het is afgekoeld bij de sla samen met de ui.
- Giet de dressing erover.
- Tot slot leg je de eieren, de verse kruiden, de ansjovis en de Parmezaanse kaas er bovenop.
- Kruid met wat versgemalen peper en zout.
Tip: wil je dit gerecht als lunch meenemen, dan kun je de kip en de eieren de avond ervoor klaar maken en alvast in een lunchbak doen met de dressing. De andere ingrediënten doe je er de volgende dag bovenop. De sla als laatst, dan blijft deze knapperig. Als je gaat eten kun je alles mengen.