Ingrediënten voor 2 personen:
- 3 kleine courgettes, of 2 iets grotere (kleine stevige courgettes hebben meer smaak)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 stuk kurkuma van 3 cm
- 1 citroen (van de citroen gebruik je wat geraspte schil en 4 eetlepels sap)
- 1 eetlepel verse kruiden zoals munt of salie
- 1,5 liter kippen- of groentebouillon
- 3 eetlepels olijfolie voor bakken
- 2 eetlepels olijfolie als garnituur
Bereiding:
- Snij de ui fijn.
- Was de courgettes en snij in blokjes.
- Verhit de olijfolie voor bakken in een soeppan. Voeg de ui toe en laat glazig worden.
- Pers de knoflook en de kurkuma erboven uit met een knoflookpers. Bak kort mee.
- Voeg de courgette toe en bak ook kort mee.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Laat 10-15 minuten koken. De courgette is snel gaar.
- Pureer de soep en rasp er wat citroenschil over. Pers daarna 4 eetlepels citroensap erboven uit.
- Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
- Serveer met olijfolie en de verse kruiden.
Variatietip: voeg op het laatst wat gerookte zalm of gerookte kipfilet toe.