Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 kleine courgettes, of 2 iets grotere (kleine stevige courgettes hebben meer smaak)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk kurkuma van 3 cm
  • 1 citroen (van de citroen gebruik je wat geraspte schil en 4 eetlepels sap)
  • 1 eetlepel verse kruiden zoals munt of salie
  • 1,5 liter kippen- of groentebouillon
  • 3 eetlepels olijfolie voor bakken
  • 2 eetlepels olijfolie als garnituur

Bereiding:

  • Snij de ui fijn.
  • Was de courgettes en snij in blokjes.
  • Verhit de olijfolie voor bakken in een soeppan. Voeg de ui toe en laat glazig worden.
  • Pers de knoflook en de kurkuma erboven uit met een knoflookpers. Bak kort mee.
  • Voeg de courgette toe en bak ook kort mee.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat 10-15 minuten koken. De courgette is snel gaar.
  • Pureer de soep en rasp er wat citroenschil over. Pers daarna 4 eetlepels citroensap erboven uit.
  • Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Serveer met olijfolie en de verse kruiden.

Variatietip: voeg op het laatst wat gerookte zalm of gerookte kipfilet toe.

Door Published On: 21-10-2021Categorieën: Soep

Meer recepten

Geïnspireerd geraakt?