Dit is een gemakkelijk en leuk ontbijt of lunch gerecht! Dit recept is onderdeel van het paasmenu!
Basisingrediënten voor ong. 6 muffins:
- 4 eieren
- zout en peper
- 50 ml. kokosroom
- 50 gram geraspte kaas: Parmezaan, oude kaas, Pecorino
- 1 eetlepel boter of kokosolie om de vorm in te vetten
- 3 grote groene asperges of 6 mini-asperges
- een muffinvorm voor 6 muffins, en evt. papieren vormpjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Vet een muffinblik goed in met de kokosolie of boter of gebruik papieren vormpjes.
- Was de asperges en snij de kopjes er af. Snij de stelen in stukjes van ong. 2 cm.
- Kook de stukjes van de stelen 2 min in water. Na 1 minuut kunnen de kopjes erbij. Mini asperges hoeven niet voorgekookt te worden.
- Verdeel de stukjes stengel over de muffinvorm (je maakt 6 muffins met dit recept). De topjes apart bewaren.
- Breek de eieren boven een kom en kruid met zout en peper. Voeg de kokosroom toe en roer alles goed door.
- Giet dit mengsel op de asperges in de muffinvorm, vul de vormpjes tot ¾.
- Verdeel de topjes over het mengsel.
- Bestrooi met wat geraspte kaas en bak ongeveer 15-20 minuten in de oven.
Variatie tip:
Gebruik i.p.v de asperges ook restjes groente zoals champignons, paprika of kip en verse kruiden.