Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 avocado’s
  • 2 tomaten
  • ¼ komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 1 stengel bosui
  • ½ limoen
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • Zout en peper
  • Extra nodig: staafmixer

Bereiding:

  • Was en snij de tomaten in stukken
  • Snij de rode ui fijn, en doe de knoflook in een knoflookpers.
  • Snij de bosui in ringen en snij de rode peper fijn (als je de pitjes eruit haalt is het wat minder pittig)
  • Was en snij de komkommer in stukken.
  • Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel azijn.
  • Meng de komkommer met de helft van de tomaten en de dressing in een kom en zet apart. Strooi er de helft van de bosui over. Dit is de salade om naast de guacamole te serveren.
  • Snij de avocado’s doormidden, haal de inhoud met een lepel uit de schil, daarna kun je makkelijk de pit verwijderen.  En snij in grove stukken.
  • Besprenkel meteen met het sap van de limoen om verkleuren te voorkomen.
  • Doe de rest van de tomaten, de rode ui, de avocado, rest van de bosui, en de rode peper in een mengkom zodat het gepureerd kan worden.
  • Pureer het mengsel – dit mag grof zijn.
  • Voeg de olijfolie en zout en peper toe.
  • Serveer dit met de salade van tomaat en komkommer.
Door Published On: 25-05-2021Categorieën: Lunch

Meer recepten

Geïnspireerd geraakt?