Ingrediënten voor 2 personen:
- Halve knolselderij
- 1 sjalot
- 300 gram kipdijbeenvlees
- 150 milliliter bouillon (kip of groente)
- 1 teen knoflook
- 100 gram paddenstoelen (varieer: kies bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen, een andere soort of een mix)
- 3 eetlepels boter
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
- 1 eetlepel verse kruiden zoals tijm, rozemarijn of salie
Bereiding
- Snij de sjalot fijn.
- Schil de halve knolselderij en snij de knolselderij in dunne plakken en daarna in repen.
- De repen snij je daarna in kleine blokjes.
- Snij de kip in blokjes.
- Borstel de paddenstoelen af met een borsteltje of was de paddenstoelen en maak ze droog met een doekje.
- Snij ze in stukken, dit mag grof, zo proef je de paddenstoelen goed.
- Smelt 2 eetlepels boter op laag vuur in een ruime pan. Voeg de knolselderij toe.
- Laat dit zacht bakken, totdat de knolselderij goudbruin is.
- Voeg de bouillon toe en laat garen op zacht vuur, voeg een klein beetje water toe als de blokjes nog niet gaar genoeg zijn als de bouillon is verdampt.
- Bak in de tussentijd de sjalot glazig in een andere pan met de olijfolie en 1 eetlepel boter.
- Voeg de knoflook toe, bak kort mee.
- Voeg de kip en de champignons toe en bak goudbruin totdat het gaar is.
- Breng de knolselderij en het kipmengsel op smaak met zout en peper en serveer met fijngesneden verse kruiden.