Ingrediënten voor 2 personen* :
- 2 kleine courgettes
- 20 gram pijnboompitten
- 100 gram rucola
- zout, peper
- 3 eetlepels pesto (biologische met olijfolie)
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel (appel)azijn
- 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
- paar eetlepels verse basilicum of peterselie (verse kruiden snijden met een scherp mes of scheuren, zo blijft de smaak beter behouden, dit net voor het serveren doen)
- 200 gram sla
- 2 tomaten
- zout en peper naar wens
- extra nodig: fijne rasp voor Parmezaanse kaas en eventueel een ‘spiraalsnijder of spirelli’: dit is een spaghetti-snijder. Zie tips in het recept.
* Voor het paasmenu kan de hoeveelheid van de ingrediënten gehalveerd worden, of je bewaart een helft van de courgette-pasta voor een ander moment. De sla kan niet bewaard worden als deze met een dressing is aangemaakt.
Bereiding:
- In een ruime droge pan de pijnboompitjes een minuut al roerend bakken. Niet te hoog vuur, ze verbranden snel. Dan de pitjes eruit halen en leg apart.
- Mix in een slakom of grote bak de olijfolie, het citroensap en de azijn. Bewaar de helft van de dressing in een andere bak voor de sla.
- Was de courgette en gebruik een spiraalsnijder om lange slierten van de courgette te maken. Heb je geen spiraalsnijder, dan kun je de courgette grof raspen. Er komt dan iets meer vocht vrij, dus vang de courgette op in een zeef en druk wat vocht uit de courgette.
- Doe de courgette in de slakom . Roer daarna de pesto en de dressing.erdoor, mix goed.
- Als laatste de rucola, de pijnboompitjes en de verse kruiden erdoor roeren.
- Strooi de Parmezaanse kaas over de courgette
- Serveer met een groene salade met tomaten.