Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 preien
- 1 pastinaak,½ knolselderij of 1 zoete aardappel (kies 1 van deze drie – afhankelijk van de beschikbaarheid in een seizoen)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 stuk kurkuma van 3 cm
- 1 stuk gember van 3 cm
- 3 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepel olijfolie
- 200 ml kokosroom
- 110 gram gerookte mosselen of mosselen uit blik op olijfolie (bijv. van Pan do Mar – Biologisch gemarineerde mosselen.)
Bereiding:
- Snij de ui fijn.
- De knoflookteen, de gember en de kurkuma ook fijnsnijden of in een pers doen.
- Was de prei en snij in stukken.
- Schil de pastinaak of de knolselderij en snij in stukken.
- Verwarm de kokosolie in een grote pan.
- Laat de ui zacht smoren totdat de ui glazig is.
- Voeg dan de knoflook, de gember en de kurkuma toe, kort meebakken.
- Voeg daarna de rest van de groenten toe.
- Roer kort om en voeg dan zoveel water toe dat alles ‘onder’ staat.
- Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat 15-20 minuten koken.
- Pureer de soep, en voeg de kokosroom toe. Laat nog een paar minuten koken.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de soep in een kom en voeg de mosselen toe.
- Giet als laatste de olijfolie erover.
Variatietip: ook lekker met wat gerookte zalm of kipfilet.