Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 gram kimchi
- 1 Paprika
- 200 gram Snijbonen (of andere groene bonen)
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 ansjovisfilet (uit pot op olijfolie)
- Stukje kurkuma van ong. 3 cm
- Stukje gember van ong. 3 cm
- 100 gram paddenstoelen – bijvoorbeeld (kastanje)champignons, shiitake
- 2 eetlepels sojasaus
- 300 gram kipfilet
- 4 eetlepels kokosolie
- Wok of brede pan
Bereiding:
- Snij de ui fijn.
- Snij de knoflook, de kurkuma en de gember fijn of doe deze in een knoflook knijper.
- Was de paprika en snij deze in blokjes.
- Veeg de paddenstoelen schoon met een doekje en snij ze in stukken. Champignons snij ik meestal in grove stukken, dan proef je ze goed. Shiitake’s zijn lekker in repen.
- Was de snijbonen en snij ze in dunne reepjes. Gebruik je sperziebonen, dan kun je die het beste wassen, in stukken snijden en kort (4 minuten) in water koken.
- Snij de kip in stukken.
- Verwarm de wok voor.
- Voeg de kokosolie en de ui toe. Laat kort bakken.
- Zet het vuur wat lager en voeg dan de ansjovis, de knoflook en de kurkuma toe. Laat de ansjovis ‘smelten’. Dit geeft extra diepgang aan het gerecht. Ansjovis kun je vaak i.p.v. vissaus of worcestersaus gebruiken (deze sauzen bevatten meestal suiker).
- Laat de kip in de wok rondom lichtbruin bakken en voeg dan de rest van de groenten toe – paprika, boontjes en paddenstoelen.
- Roer de sojasaus erdoor.
- Roerbak totdat de kip gaar is – test dit door een blokje doormidden te snijden, de kip is dan egaal wit en niet meer roze.
- Serveer dit gerecht met de kimchi.
Variatie:
Dit is maar een voorbeeld van groenten die je in dit gerecht kan doen. Denk ook aan brocoli, bloemkool of prei. Ook een ideaal gerecht om restjes groente op te maken. Dit gerecht kan je ook met ‘bloemkool’ rijst serveren. D.w.z. klein gemaakte bloemkool die je mee wokt of apart in een andere pan.