Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 3 tomaten
- 1 paprika
- 50 gram olijven
- 2 eetlepels peterselie
- 1 stengel bosui
- ¼ komkommer
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel (appel)azijn
- 150 gram “frutti di mare”: soms vind je dit voorverpakt en gekookt een mix van bijv. mosselen, garnalen, kokkels, inktvis. Als je dit niet kunt vinden kun je dit zelf samenstellen. Kies bijv. gekookte garnalen, daarnaast mosselen uit blik, inktvis uit blik op olie – deze zijn te vinden in de biologische winkel. Merk bijv. Pan do mar.
Bereiding:
- Zet een kom klaar waar je de volgende ingrediënten in doet na het snijden.
- Maak een dressing in de kom van de olijfolie, het citroensap en de azijn.
- Snij de ui doormidden en in hele dunne plakjes.
- Doe de knoflook in een pers.
- Was en snij de tomaten in stukken.
- Was en snij de paprika in kleine blokjes.
- Snij de bosui in ringetjes.
- Was en snij de komkommer in stukken.
- Voeg de ‘frutti di mare’, de peterselie en de olijven toe. Roer alles goed door.
- Dit is een makkelijke salade om van tevoren te maken, de smaken trekken dan goed in.
- Maak op smaak met wat vers gemalen peper en zout.