Ingrediënten voor 2 personen
- 300 gram veldsla (of andere sla naar keuze)
- 300 gram tomaten
- 200 gram sperzieboontjes
- 200 gram komkommer
- 3 eieren
- 60 gram olijven (kleur of soort naar keuze)
- 200 gram tonijn op olijfolie of water
- 3 ansjovisfilets op olijfolie
- 1 rode ui
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels appelazijn
- 2 theelepel mosterd
- zout (fleur de sel) en peper
Bereiding:
Ik vind het leuk om de sla direct op een bord te leggen zodat de andere ingrediënten er ook zo op kunnen. In een grote slakom of platte schaal kan het natuurlijk ook.
- Kook de eieren hard in 7 minuten. En spoel ze even af onder koud water.
- Was en snij de sperzieboontjes in stukken van ong. 3 cm. Kook ze kort, ong. 6 minuten of totdat je ze lekker vind.
- Was de sla, maak droog in een slacentrifuge of laat uitlekken.
- Scheur de sla in wat kleinere stukken. Leg dit op het bord of een schaal.
- Snij de tomaten en de komkommer in stukken zo groot of klein als je zelf wil. Verdeel over de sla.
- Maak de tonijn een beetje los en verdeel over de sla.
- Snij de ansjovis in kleine stukjes en verdeel over de sla.
- Snij de eieren in partjes, de olijven kunnen in hun geheel geserveerd worden of in stukken gesneden worden. Ook dit gaat over de sla.
- Snij de rode ui in dunne ringen of heel fijn. De rode ui gaat er rauw op – als je dit niet lekker vindt kan de ui in wat olijfolie kort gebakken worden. Dit ook over de sla doen.
- Maak een dressing door de azijn, mosterd en zout en peper goed te roeren, voeg dan beetje bij beetje de olijfolie toe. Giet dit over de salade.
- Strooi er wat versgemalen peper en zout over. Fleur de sel is hier lekker bij
Variatietip: verse tonijn, kort gebakken en dan in stukken gesneden is ook lekker erbij.