Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie voor bakken
- 400 gram tomaten
- 2 paprika’s
- 350 ml tomaten passata (gezeefde gepureerde tomaten) of gepelde tomaten uit pot
- zout en peper
- Verse kruiden naar smaak zoals basilicum, oregano, tijm
Bereiding
- Snij de ui fijn
- Snij de knoflook fijn of doe de knoflook in een knoflookknijper
- Snij de tomaten en de paprika in stukken van ong. 2 cm
- Doe de olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe. Bak dit al roerend tot de ui glazig is
- Voeg dan de knoflook toe, kort meebakken.
- Voeg de tomaten en de paprika toe. Deze ook meebakken.
- Dan kan de tomaten passata erbij. Voeg ong. 300 ml water toe.
- Kook de soep ong. 15 minuten op zacht vuur.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg naar smaak wat zout en peper toe en de verse kruiden