Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie voor bakken
  • 400 gram tomaten
  • 2 paprika’s
  • 350 ml tomaten passata (gezeefde gepureerde tomaten) of gepelde tomaten uit pot
  • zout en peper
  • Verse kruiden naar smaak zoals basilicum, oregano, tijm

Bereiding

  •  Snij de ui fijn
  •  Snij de knoflook fijn of doe de knoflook in een knoflookknijper
  •  Snij de tomaten en de paprika in stukken van ong. 2 cm
  •  Doe de olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe. Bak dit al roerend tot de ui glazig is
  •  Voeg dan de knoflook toe, kort meebakken.
  •  Voeg de tomaten en de paprika toe. Deze ook meebakken.
  •  Dan kan de tomaten passata erbij. Voeg ong. 300 ml water toe.
  •  Kook de soep ong. 15 minuten op zacht vuur.
  •  Pureer de soep met een staafmixer.
  •  Voeg naar smaak wat zout en peper toe en de verse kruiden

 

Door Published On: 11-03-2021Categorieën: Diner, Lunch, Soep

Meer recepten

Geïnspireerd geraakt?