Ingredienten voor 2 personen
- 1 sjalot
- 2 venkelknollen (ong 300 gram totaal)
- 1 teentje knoflook
- 100 ml kokosroom
- 300 ml (kippen)bouillon (maak zelf of gebruik een bouillonblokje)
- 150 gram zalm (biologisch gekweekte zalm of gerookte zalm)
- 3 eetlepels olijfolie
- Extra nodig: staafmixer of blender
Bereiding:
- Snij de sjalot en de knoflook fijn
- Was en snij de venkel doormidden. Verwijder de harde puntvormige kern
- Snij de rest in stukken, dit mag grof
- Verhit de olie en de sjalot in een diepe pan.
- Als de sjalot ‘glazig’ is kan de venkel en de knoflook erbij.
- Alles een paar minuten al roerend zacht bakken.
- Voeg de bouillon toe en laat dit geheel koken totdat alles zacht is. Ongeveer 15 minuten.
- Snij de zalm in blokjes of reepjes
- Pureer de soep met een staafmixer. En voeg de kokosroom toe.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Doe de soep in kommen en leg de zalm erbovenop. De zalm gaart heel kort in de warme soep.