Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 stuk kurkuma van 3 cm
- 200 gram wortelen
- 1 paprika
- 350 gram tomatenpassata
- Zout en peper
- Eventueel 1 thl paprikapoeder of piment d’espelette (gemalen rode peper)
Bereiding:
- Snij de ui fijn
- Snij de knoflook fijn of doe de knoflook in een knoflookknijper
- Snij de paprika in stukken van ong 2 cm en de wortel in schijfjes.
- Doe de olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe. Bak dit al roerend tot de ui glazig is
- Voeg dan de knoflook toe, kort meebakken.
- Voeg de wortel en de paprika toe. Deze ook meebakken.
- Dan kan de tomatenpassata erbij. Voeg ong 300 ml water toe.
- Kook de soep ong 20 minuten op zacht vuur.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg naar smaak wat zout en peper toe en evt het paprikapoeder of de piment