Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 zeebaarsfilets of andere vis van het seizoen.
- 1 courgette
- 200 ml kokosmelk of room
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- Stukje verse gember van ong. 3 cm
- Stukje verse kurkuma van ong. 3 cm
- 1 stengel bosui
- 1 groene paprika
- ½ groen pepertje
- 2 eetlepels verse koriander
- Stengel citroengras
- 3 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels boter
- Sap en rasp van ½ limoen
Bereiding:
- Snij de ui fijn
- De knoflook, gember en de kurkuma kun je uitpersen met een goede knoflookpers. Snij de gember en kurkuma dan zo dat ze erin passen.
- Was en snij de courgette in kleine blokjes.
- Was en snij de paprika in kleine blokjes.
- Snij de peper fijn.
- Smelt de kokosolie in een pan.
- Voeg de ui toe en laat glazig worden. Zet het vuur laag.
- Dan kan de knoflook, gember, de kurkuma en het pepertje erbij.
- Laat even zacht meebakken.
- Voeg dan de paprika en de courgette toe. Bak dit al roerend 5 minuten.
- Voeg de kokosmelk toe.
- Kneus de stengel citroengras en leg er een knoop in – de sappen en smaak komt zo vrij. Leg dit inde pan met de groenten en laat alles 10 minuten op zacht vuur trekken.
- Dep de zeebaarsfilets droog. Kruid met zout en peper. Verwarm een koekenpan voor – vuur niet te hoog.
- Laat de boter smelten en leg de filet op de velkant in de pan. De filet eerst 5 minuten op de velkant bakken, daarna nog 2 minuten aan de andere kant. Niet te veel eraan zitten. Voorzichtig losmaken met een spatel en even heen en weer bewegen. Dan omdraaien. Het velletje kan gegeten worden maar kan er ook makkelijk afgehaald worden na het bakken.
- Haal de stengel citroengras uit de pan.
- Rasp er wat limoen over en pers de helft van de limoen uit over de curry.
- Kruid met peper en zout.
- Serveer de vis met de curry